dimarts, 28 de juny del 2011

Brindis de 'La Traviata'

La traviata  és una òpera en tres actes de Giuseppe Verdi,  publicada l'any 1848. Es va estrenar el 6 de març de 1853, al Teatro la Fenice de Venècia. A Catalunya es va estrenar al Gran Teatre del Liceu el 25 d'octubre de 1855.
Violeta, una noble, ho abandona tot per anar amb el seu amor Alfredo. Però la germana d'Alfredo no podrà casar-se si Alfredo viu amb Violeta. El senyor Germont, pare d'Alfredo, és l'encarregat de fer-ho saber a Violeta, que abandona Alfredo. Finalment, Violeta, malalta de tuberculosi, rep la visita d'Alfredo i del senyor Germont, que reconeix el seu error. Violeta mor entre els seus éssers estimats.

En aquest temps de final de curs, revetlles i concerts d'estiu, us proposo d'escoltar el famosíssim Brindis del primer acte d'aquesta òpera. Els intèrprets són Anna Netrebko i Rolando Villazón sota la direcció de Carlo Rizzi en una grabació feta a Salzburg l'any 2005. Si teniu ganes i temps de veure tota l'òpera ho podeu fer a través del blog http://latraviatadeverdi.blogspot.com/.